top of page

QUÈ
FEIM?

2B5FCE47-0637-46BA-B84F-A27CB06CD43E.jpeg

ACAMPALLENGUA


L'Acampallengua va néixer l'any 1997 i des d’aleshores sempre ha estat considerada una cita imprescindible per al jovent de les Illes, i també s’ha consolidat, musical i culturalment, com un esdeveniment de referència arreu dels països de parla catalana.

A més de ser un lloc de trobada juvenil, l’Acampallengua ha comptat cada any amb un programa molt complet: tots els assistents poden participar en diverses activitats lúdiques, esportives i formatives. També és un espai que serveix per a crear i enfortir vincles amb altres entitats i organitzacions; és per això que al programa s’hi incorporen xerrades i taules rodones sobre temes d’actualitat molt diversos i un gran concert el vespre que, en algunes edicions, va arribar a juntar 15000 joves illencs.

BF488291-12BB-44ED-BF42-51E45151B38C.jpeg

CORRELLENGUA


El Correllengua és una activitat cultural i fisicoesportiva, que es realitza amb l’objectiu de promoure i defensar la llengua catalana. Aquesta idea va néixer el 1995 amb la finalitat de demostrar la vitalitat de la llengua catalana i fomentar-ne l’ús social. A partir d’aquest primer esdeveniment, el format de Correllengua es va estendre al País Valencià i Catalunya. El Correllengua és una cursa no competitiva de relleus que consisteix en l’entrega com a testimoni de la flama de la llengua. Aquesta va passant de mà en mà al llarg de tot el recorregut: els corredors d’un poble duen la flama fins al següent poble, a l’estil de la flama olímpica. Es tracta d’una activitat festiva i lúdica que s’organitza amb el suport de les entitats locals de tots els pobles per on passa la flama.

33054819-F9E2-420C-A4FA-054E7C647EA4.jpeg

TREU LA LLENGUA


El Treu la Llengua és una activitat que va néixer el 2018 i que consisteix en una diada d’activitats lúdiques per a promoure l’ús del català, especialment entre els joves. Al llarg de
tot l’horabaixa s’organitzen diversos tallers i espectacles que acaben amb un gran concert el vespre. Se n’han fet quatre edicions que han comptat amb artistes d’arreu dels Països Catalans, i, en la quarta edició celebrada al 2022, exclusivament de Mallorca. A més, des de 2021 s’han organitzat altres Treu la Llengua arreu de les Illes Balears, i durant dos estius consecutius s’ha celebrat a Mallorca, a Menorca, a Eivissa i a Formentera.

bottom of page