top of page
CED7FB51-607F-4DA3-9E46-6574F768C0A8.jpeg

LA NOSTRA
HISTÒRIA

Els Joves de Mallorca per la Llengua som una associació juvenil sense ànim de lucre que, des de 1994...

Els Joves de Mallorca per la Llengua som una associació juvenil sense ànim de lucre que, des de 1994, defensa la llengua i la cultura pròpies de Mallorca. L’entitat està formada per una comissió permanent que es reuneix setmanalment, i compta també amb una gran plataforma de voluntaris que col·laboren periòdicament en les grans activitats anuals que organitza l’entitat. Tant les reunions de la comissió permanent com les reunions amb el voluntariat estan obertes a tothom que vulgui formar-ne part.

Les nostres activitats estan organitzades íntegrament per joves. Des de 2016, la seu de l’entitat es troba a Palma, a Can Alcover.

Joves de Mallorca per la Llengua es va consolidar com a associació juvenil independent.

Joves de Mallorca per la Llengua es va fundar dia 1 de juliol de 1994 per Tomeu Martí i Pere Muñoz Perugorría. Va néixer inicialment com una plataforma d’entitats juvenils d’arreu de Mallorca que tenien com a objectiu comú la promoció i la defensa del català. A poc a poc, Joves de Mallorca per la Llengua es va consolidar com a associació juvenil independent.

Les primeres campanyes de l’entitat estaven enfocades a la normalització del català en el món comercial. Una d’elles va ser campanya Volem comprar en català, per la qual es feren accions de protesta a diverses empreses. Altres campanyes de Joves per la Llengua han estat relacionades amb l'etiquetatge en català, l'oficialitat del català a la Unió Europea, la promoció del cinema en català, o la normalització lingüística en l’àmbit jurídic i administratiu.

bottom of page